ArqipeshkviaFamulliteInstitutet rregulltareZyra per martiretCaritasShtypi dioqezanFshati i paqesArkiv
 

 

 

        

 

VJETARI 2010

 

Casella di testo: ARQIDIOQEZA SHKODËR
 
    I. Shk. e Tij Mons. Angelo Massafra O.F.M.
      ARQIPESHKËV METROPOLIT I SHKODRËS
      Adresa: Sheshi Gjon Pali II, Shkodër
      Tel. (00355 022) 42744—  Fax (022) 43673
 
   II. Shk. e Tij Mons. Zef Simoni 
        IPESHKËV NDIHMËS I SHKODRËS
        Adresa:  L.N. Mazi Rr. P.Vasa, —Tel. (022) 43392
 
  III. KURIA ARQIPESHKVNORE 
        Adresa: Sheshi Gjon Pali II, Shkodër
         Tel. (022) 42744; Fax: (022) 43673
 
  IV. VIKARI I PËRGJITHSHËM
         Mons. Lucjan Avgustini
        Adresa: Sheshi Gjon Pali II, Shkodër
         Tel. (022) 43557; Tel. Cel. 068 2022753
 
    V. KANCELARI
         Atë Raffaele Lanzilli 
        Adresa: Seminari Ndërdioqezan, Shkodër
         Tel. (022) 48263; (022) 48264
 
  VI. ORGANET KOLEGJIALE
 
  1.  KOLEGJI I KËSHILLTARËVE
Imzot Zef Simoni
Mons. Luçjan Avgustini
Atë Armando Ceccarelli S.J.
Dom Ernest Troshani
Atë Flavio Cavallini O.F.M.
Dom Nikolin Toma
 
 2.  KËSHILLI PRESBITERIAL
              Imzot Zef Simoni (Ndihmës)
              Mons. Lucjan Avgustini (Vikar i Përgjithshëm)
              
 
 
 

 

ARQIDIOQEZA METROPOLITANE SHKODËR-PULT

 

 

I. Sh. T. Mons. Angelo Massafra O.F.M.

ARQIPESHKËV METROPOLIT

 Lindur më 23 mars 1949,

u shugurua meshtar më 21 shtator 1974,

u shugurua ipeshkëv më 6 janar 1997.

U emërua në Shkodër me 28 mars 1998

Adresa: Sheshi Gjon Pali II, Shkodër

Tel. 00355 022 242744—Fax 022 243673

 

 

II. KURIA ARQIPESHKËVORE

Adresa: Sheshi Gjon Pali II, Shkodër

Tel. 022 242744; Fax: 022 243673

e-mail:curiashkoder@hotmail.com

 

III. VIKARI I PËRGJITHSHËM

Dom Nikolin Toma

Adresa: Sheshi Gjon Pali II, Shkodër

Tel. Cel. 0692125333

e-mail:

 

IV. KANCELARI

Atë Raffaele Lanzilli SI

Adresa: Rruga B. Nopça 30, Shkodër

Tel. (022) 248269; fax (022) 242747

Cel. 069 2060168

 

V. ORGANET KOLEGJIALE

 

1.KOLEGJI I KËSHILLTARËVE

Dom Nikolin Toma - Vikar i Përgjithshëm

Atë Gazmend Tinaj OFM

Atë Armando Ceccarelli S.J.

Atë Artan Seli S.D.S.

Atë Giuseppe De Guglielmo F.D.P.

Dom Luigi Martucci SDB

 

 2.KËSHILLI PRESBITERIAL

Dom Nikolin Toma - Vikar i Përgjithshëm

Dom Gjergj Simoni

Atë Artan Seli, S.D.S.

Dom Gjovalin Suka

Dom Marjan Gega

Dom Alessandro Mayer

Atë Gazmend Tinaj OFM

AtëArmando Ceccarelli, S.J.

Atë Giuseppe De Guglielmo F.D.P.

Dom Luigi Martucci S.D.B.

Dom Vlash Palaj

Dom Rolando Reda F.D.P.

 

 

KOMISIONET DIOQEZANE

 

1.CARITAS-I DIOQEZAN

Drejtor: Imzot Angelo Massafra (ad interim)

Equipe drejtues: 4 Vikarët Zonalë

Ekonom: Atë Antonio Bozza,

Sektori i Shëndetësisë: Motër Enza Ferrara; Motër Luljeta Krasniqi;

 Motër Antonia Pretto.

 Adresa: Sheshi Gjon Pali II- Shkodër,

Tel. e Fax: (022) 244056/7 e-mail: caritassh@albaniaonline.net

 

2. iNSTITUTI kATEKISTIK DIOQEZAN - Komisioni Katekistik

Drejtor: DomGino Martucci SDB

DomMichele Gentile S.D.B.

Motër Vera Lleshi

Motër Miki (Saleziane)

 

3. Komisioniliturgjik

Dom Martin Thompson

Motër Luisa Milani

 

4. Komisioni për rininë dhe për thirrjeT

Dom Vlash Palaj

Dom Artur Jaku

Dom Ardjan Arra

 Atë Artan Seli

 Motër Teuta Buka

 Motër Luisa Milani

 Motër Rita Ndoci

 Z. Leonard Berisha

 Znj. Mira Prekëperaj

 Z. Florenc Buxha

 

  5. KOMISIONI DREJTËSI DHE PAQE

Z. Luigj Mila, Përgjegjëstel. (022) 248795

 

6. ZYRA PËR FAMILJEN

Motër Vitalba Motolese MSC

Motër Terezina Demaj, Stigmatine

 

7. ZYRA PËR EKUMENIZMIN DHE MARRËDHËNIET NDËRFETARE

 Atë Armando Ceccarelli S.J.

 

8. ZYRA EKONOMIKE

 Dom Nikolin Toma, ekonom

 Atë Antonio Bozza S.C.I., ndihmës

 

9. FSHATI I PAQES - Tarabosh

 Drejtor: Imzot Angelo Massafra

 Përgjegjes i aktivitetëve: Dom Gjovalin Suka

 Tel. 068/2735029

 

MESHTARËT DIOQEZANË

 

Dom Alessandro Mayer – Administrator Famullitar në Rranxa të Bushatit

Dom Artur Jaku – Përgjegjes për thirrjet; Përgjegjës i Bashkësisë thirrore dioqezane dhe  Administrator Famullitar në Koman

Dom Ardian Arra – Administrator Famullitar në Shllak

Dom Fernando Dellomonaco- Ndihmës - Rranxa Bushat

Dom Ernest Troshani - Famullitar nëTrush dhe Barbullush

 Dom Dritan Ndoci, Administrator Famullitar në Rragam, Sheldi; Asitent i “Legio Mariae”.

 Cel. 0692037034

 

Dom Francisco Juan Garcìa Martinez – Pergjegjes Baritor në Dobraç (Shkodër)

Dom Francesco del Prete- Ndihmës në Dobraç

Dom Gert Gjoni - AdministratorFamullitar i Breglumit (Dukagjin) dhe Zëvendës Adm. Famullitar në Katedral

Dom Gjergj Simoni – Shkodër

 Dom Gjovalin Simoni, në Romë për studime

Dom Gjovalin Suka – AdministratorFamullitar në Kishën Katedrale ShënShtjefni

Dom Marjan Gega – Famullitar në Dajç të Bregut të Bunës-Pentar

Dom Vlash Palaj – Administrator Famullitar në Velipojë

Dom Martin Thompson- Zevendësrektor dhe Edukator për Vitin VI – Përgjegjës Baritor në Fermentin- Rektor i Shën Kollit

Dom Michelangelo Braga - Famullitar në Juban

Dom Ndoc Nogaj – Shkodër

Dom Nikë Ukgjini -Administrator Famullitar në Kukël

Dom Nikolin Toma – Administrator Famullitar në Stajkë, Vikar i Përgjithshëm,

Dom Prekë Lazri - Drejtor i Radio Marisë

Dom Raffaele Gagliardi - Famullitar në Gur i Zi

Dom Sharbel Bachour -Administrator Famullitar në Hoti

Dom Silvio Braga - Famullitar nëBeltojë

Dom Dedë Demaj – Diakon- Ndihmës për Bashkësinë thirrore dioqezane

Fr. Stanislaw Wadowski, 210 South Wellwood Ave Lindenhurst,

NY 11757 – U.S.A. (Misionar Fidei Donum)

 

 

RREGULLTARËT

 

URDHRI I FRETËRVE MINORË (O.F.M.)

 

Bashkësia Gjuhadol:

Atë Gazmend Tinaj - Ministër Provincial, cel. 069 2077712

Atë Aurel Gjerkaj -Guardian, Rektor i Seminar Minor, cel. 0682093705 Atë Kostandin Pistulli

AtëLandi Jaku – Mësues i studentëve, Ekonom

FraFrançesk Leknikaj, sakristan

FraEtjen Mgushi - student

FraVilsonBunjaj - student

FraValentin Rroku - student

 

Adresa: Kisha eShën Françeskut - Gjuhadol

Lagjja Vasil Shanto, Rruga Ndrè Mjeda, Shkodër

Tel/Fax: (022) 242725 / 243215. cel.

 e-mail:aurelgjerkaj@yahoo.it

 

 

Bashkësia – Te Arra e Madhe:

Atë Gjon Kalaj, Famullitar, cel. 068 3503334

Atë Dedë Gjoka, zv. Famullitar, Drejtor i konviktit, cel. 0682093706

 Tel. 0222 42370;

 

 

SHOQËRIA E JEZUSIT (S.J.)

 

A.                        Bashkësi “Shën Françesk Saveri”

 

Atë Raffaele Lanzilli, Epror. Profesor i Psikologjisë dhe i Moralit në Institutine Studimeve të

Larta të Filozofisë dhe të Teologjisë. Kancelari i Dioqezës “Shkodër-Pult”

(cel. 069 2060168).

Atë Agostino Caletti: Atë Shpirtëror i Seminarit dhe Profesor i Shoqërimit psiko-shpirtëror në

Institutin e Studimeve të Larta të Filozofisë dhe të Teologjisë (cel. 069 2076259),

Student Davide Ambrosini, Studion gjuhën shqipe. Ndihmës i Animatorit Shpirtëror të Shkollës “Pjetër Meshkalla”. (cel. 069 4089564).

Atë Gaetano Brambillasca, Drejtor i Shkollës “Pjetër Meshkalla”. Anëtar i Komisionit Kombëtar të Edukimit Katolik (cel. 069 2089451).

Atë Joaquin Fernandez Menendez, Animator Shpirtëror dhe Profesor i kuturës fetare dhe i spanjishtës në shkollën “Pjetër Meshkalla”. Ekonomist i Seminarit dhe i Shkollës. (cel. 069 2089453)

Student Ronny Alessio, Ndhimës Baritor në Shkollën “Pjetër Meshkalla” (cel. 069 2059121)

Adresa: Lagjja Vasil Shanto,

Rruga B. Nopça 30, Shkodër

Tel.(022) 248269

Fax: 022 242747

E-mail: scutari.comunità@gesuiti.it

 

 

B.                        Jezuitët që jetojnë në Seminarin Ndërdioqezan Shqiptar

 

Atë Armando Ceccarelli, Rektor i Seminarit Ndërdioqezan Shqiptar –Shkodër (cel.069 2089450).

Atë Luciano Fozzer, Atë Shpirtëror i bashkësisë. Rrëfyes në Seminar, në Katedrale dhe në

 Shenjëroren e Nënës së Këshillit të Mirë.

AtëMario Imperatori, Drejtor i Institutit së Studimeve të Larta të Filozofisëdhe të Teologjisë.

 Profesor i Dogmatikës dhe i Historisë së Kishës.(cel. 069 2052019)

 

Adresa: Lagjja Vasil Shanto,

Rruga B. Nopça, Shkodër

Tel.(022) 248263/248264; Fax: 022 248266

E-mail: seminarshkoder@yahoo.it

 

 

Shkollë “Pjetër MeshkallaAdresa: Lagjja Vasil Shanto,

Rruga B. Nopça, Shkodër

Tel e fax: (022) 248268

 

 

SHOQËRIA SALEZIANE E ShËn FranÇeskut tË Salezit

(SalezianËt e Dom BOSKOS, S.D.B.)

 

 a. Bashkësia:

Dom Luigi Martucci – Epror, Rektor i Kishës, Ekonom, Drejtor i Institutit Katekistik; Drejtor i Oratorit, Përgjegjes i Kooperatorëve

Dom Rudi Bòrstnik - Rrëfyes

Dom Michele Gentile - Famullitar në Berdicë, Drejtor i shkollës profesionale

Dom Aurel Menke, Zv/Famullitar në Berdicë

Dom Gjon Baptista Tran Tan Huy - Përgjegjes i aspirantëv, i koviktorëve dhe i Oratorit i Berdicës

SamsonPjetraj – Student

 

Adresa: Qendra Dom Bosko

Rr. Gjon Bosko 13

 Shkodër

Tel.: 022 242118Drejtorja e Qendrës + Oratori

022 248753Bashkësia

022 243353Fax + Konvikti – Aspirantati

022 242101Shkolla profesional

Cel. 068 2389226Dom Mikele Gentile

E-mail: ginomartucci@sdbime.it

 

 

MESHTARËT E ZEMRËS SË KRISHTIT

(DEHONIANË, S.C.I.)

Adresa:Shkodër

 

 Atë Antonio Bozza -Famullitar në Rrjollë-Boriç – Cel069 2166543

 Atë Giuseppe Civerra

 

BIJTË E PROVANISË HYJNORE (Orioninë, F.D.P.)

 

Atë Giuseppe De Guglielmo -Epror, Famullitar në Shirokë, Obot (Oblikë, Muriqan), Bardhaj (Bardhanjo),

AtëRolando Reda - Ndihmës Famullitar

Atë Dorjan Mjeshtri, Ndihmës Famullitar

 

Adresa: Kisha e Shën Rrokut [K.P. 145] Shirokë

Cel.0682032026

 

Misionarët e Bamirësisë të Nënë TerezËs (M.C.)

 

Vëlla Ramon M.C. - Krye Bushat

 

  Adresa: Bushat, Shkodër

Tel. (0266) 20013

 

ETËRIT VINÇENCIANË (C.M.)

 

Atë Vittorio Pacitti cm, Epror dhe Nëndrejtor i Motrave Vinçenciane- 068-2274219

vittorio.pacitti@virgilio.it

 

Atë Giovanni Colombi cm, Administrator Famullitar në Grudë të Re- 069-2025877

giangi.colombi@libero.it

 

Atë Luigi Cannato cm, Formator i seminaristave dhe Pëgjegjes Baritor në Hoti i Ri-

067-215273; cmalbania@email.it

 

Atë Gjergji Ndreka cm, Diakon, ndihmës baritor – 068 3238356; ndekagjergj@hotmail.com

 

Adresa: Eterit Vimçencianë

  Kisha katolike

 Grudë e Re, Shkodër

 K.P. 207

  Tel. 0262 20322

 

 

SHOQERIA E SHPETIMTARIT HYJNOR (SALVATORIANË, S.D.S.)

 

Atë Artan Seli, Eprorcel. 068 3076478 / 0038269539926

Tel. 02113099 - E-mail: tani@interia.pl

Koplik- Kisha “Lindjae Shën Gjon Pagëzuesit”-

 Famulli dhe zonat baritore: Jubicë - Dobër

 

 

Atë Tomasz Gơrnycel. 0683247546 - E-mail: edit@o2.pl

 

Pëgjegjes Baritor në Shkrel “Shën Kolli” dhe zonat baritore: Bogë, Ducaj dhe Vrith

 

Adresa: Koplik (Jubicë)

 c.p. 205

 

C.KONGREGATAT E MOTRAVE [QYTETI I SHKODRËS]

 

1. Bijat e Marisë Ndihmëtare(Saleziane)

 Eprore: Motër Carla Neschini

 Adresa: Rr. Dom Bosko, N°10

Tel. (022) 248240/1

Cel.069 2106066

2. Motrat Françeskane Misionare e Zemrës së Krishtit[Noviciat]

Eprore: Motër Aurora Bearzi

Adresa: Rr.Gjon Buzuku

Tel. (022) 240755

 

3. Bijat e Dashurisë Hyjnore

a. Eprore: Motër Florjana Pali

 Adresa: L. Vojo Kushi, Rr.Lekë Dukagjini, N° 34

Tel. (022) 246914

b. Eprore: Motër Suzana Pashuku [Noviciati]

Adresa: Rr. Pashko Vasa, L.Ndoc Mazi

Tel. (022) 245259 email: shjozefi@yahoo.com

 

 

4. Bijat e Zemrave të Shenjta të Jezusit e të Marisë (Ravasco)

a.                        Eprore: Motër Olga Lucia Roijas

Adresa: Rr. Hardhi të Egra, (SH)

 Tel. (022) 245346

 b. Eprore: Motër Gianneta Colaiacobo

 Shtëpi familja Tel. (022) 241304

 

 

5. Motrat Françeskane të Zojës së Papërlyer

Eprore: Motër Maria Ndua

 Adresa: L. Ndoc Mazi,

Rr. Kongresi i Lushnjës, 63

 Tel. (022) 244978

 

6. Motrat Françeskane Misionare të Jezusit Fëmijë [Noviciat]

 Eprore: Motër Rosangela Ganau

 Adresa: L.Vasil Shanto,

Rr. Ndrè Mjeda, 26—K.P.142 (SH)

Tel.Fax: (022) 247511

 

7. Motrat Misionare të Kraharorit të Shenjtë

Eprore: Motër Miriam Nacucchi

 Adresa: L. Vasil Shanto

 Rr. Kinema Verore (SH)

 Tel. (022) 245104/ 48219

Tel (Guri i Zi) 026460022

 

 8. Motrat Misionare të Bamirësisë (Nënë Tereza)

Eprore: Sr. Swargita, MC

Adresa: L. Ndoc Mazi,

Rr. Marin Barleti, N° 68 (SH)

Tel. (022) 248356

 

 9. Motrat Engjëllore të Shën Palit

Eprore: Motër Vera Lleshi

Adresa: L.Tomë Kola,

Rr. Daniel Matlija, 91 (SH)

Tel. (022) 243648

Cel. 068 2473025

 

10. Apostullet e Zemrës së Shenjtë të Jezusit

Eprore: Motër Luigina Santoro

Adresa: L. Mark Lula,

Rr. Nënë Klelia Merloni, (SH)

Tel.(022) 244918

 

11. Motrat Stigmatine

 Eprore: Motër Chiara Pieri

 Adresa: Rr. Motrat Stigmatine (SH)

 Tel. (022) 243815

12.Motrat Stigmatine (Noviciat)

 Eprore: Motër Marieta Lushi

Cell. 068/2709759

 

13. Motrat Françeskane të Krishtit Mbret

Eprore: Motër Consiglia Cirillo

Adresa: Qafë Hardhi —K.P. 141

Tel. (022) 244602

 

14. Bijat e Dashurisë së Krishterë të Sh.Vincenc De Paulit (Vinçenciane)

 Eprore: Motër Mire Berisha

Adresa:L.Partizani

Rr. Abdullah Kerniqi, (SH)

Tel. (022) 244994

 

15. Motrat Françeskane Misionare të Suzës

Përgjegjëse: Motër Marina Porcu

Adresa: Lagjja Tom Kola,

Rr. Qamil Berberi -Shkodër

Tel. (022) 252152

Cel. 069 3037095

 

16. Motrat Punëtore të Vogla të Zemrave të Shenjta [Noviciat]

Eprore: Motër Angelica Mariniello

Adresa: LagjjaTre Heronjtë,

Rr. Ruzhdi Tyli (SH)

Cel. 0682227151

 

17. MotratOblate të Zemrës së Papërlyer të Marisë

Eprore: Motër Paola Xess

Adresa: Lagjja Tre Heronjte,

Rr. Skanderbeg –

Ish Magazinat e NTSH 1 (SH)

Cel. 069 2233432

Tel. 022-250952

 

18. Motër Raimondina Buscema

Adresa: Lagjia Tom Kola,

Rr. Gjon Buzuku, Nr. 15 (SH)

Tel. (022) 244453

 

19.                  Motrat Klarise

 Pëgjegjese:Motër Lula

Adresa:Manastiri Sh. Kiara,

Lagjia Vasil Shanto

Rr. Marlin Barleti

Shkodër- Albania

Cel. 069/2537970

Tel. + Fax (00355) 22248308

E-mail: klaralbania@hotmail.com

 

 20. Motrat Bijat e Zellit Hyjnor

 Eprore: Motër Gisella Ponso

Adresa: Lagjia 3 Heronjtë

 SHKODËR

Cel. 069 - 3489457

 

 

21. Motrat e Shën Dorotes

Eprore:Motër Ester Gobbo

Motër Drande Marku

Motër Flora Gjoka

Adresa: Lagjia Mark Lula

SHKODËR

Cel. 068 3693257

E-mail: shtepijpaola@libero.it

 

 

KONGREGATATE MOTRAVE[Jashtë Shkodre]

 

1.MotratOblate të Zemrës së Papërlyer të Marisë

Eprore: Motër Alessandrina Sconder

Adresa: Kisha katolike - Barbullush,

Cel. 068 3826447

Tel. 0266 20331

 

2.                Motrat Punëtore të Ungjillit të Shenjtë

Eprore: M. Eva Casella

Adresa: Beltojë

Tel. 0266 70144,

Cel. 0682424789

 

3.                Motrat e Familjes së Shenjtë

Eprore: M. Clemens Chiavassa

Adresa:Rranxa-Bushat,

Tel. 0266 - 21033

 

4.                Motrat Misionare të Shën Karlit Borome [Skalabriniane]

Eprore: Sr. Assunta Zonta

Adresa:

a.                                Juban, Cel. 069 2288778[Noviciat]

Tel. 0264 60257; fax 0264 60234

b.                        Stajkë, Cel. 069 4361576

 

5.                Motrat Stigmatine

Eprore: M. Caterina Vurro

Adresa: Dajç i Bregut të Bunës

Tel. 0267 20069

 

6.                Motrat Françeskane të Zojës së Engjëjve

Eprore: M. Juditha Hejdel

Adresa: Velipojë,

Tel. 0267 80014, fax 0267 80015

Cel. 069 2075432

 

7.                Motrat Baziliane

Eprore: Motër Patrizia

Adresa: Boriç

Cel. 068 2206032

 

8.                Motrat e Shpëtimtarit Hyjnor

Eprore: M. Elvira De Ciantis

 Adresa:a.Rragam

b.Sheldi, [Noviciat]

Tel. 0264 60102

 Cel. 068 2549348

 

9.                Motrat e Kraharorit të Shenjtë

 

Adresa: Gur i Zi,

Tel. (0264) 60022

 

10.             Oblatet e Zojës së Pompeit

 Eprore: Motër Erminia

Adresa: Bardhaj,

Cel.0682269255

 

11.             Motrat Françeskane të Zojës së Papërlyer [Noviciat]

Eprore: Motër Ljubomira Vuljaj

Adresa: Hot i Ri,

Tel. 0262 20203,

Tel. 0262 20202 - Kopshti

Cel.068 2243878

 

12.   Motrat e Jezusit Bariut të Mirë

Eprore: Motër MirellaMoser

Adresa: Qendra “ Bariu i Mirë” (Fermentin)

Tel. 5-0383

Cel. 068 2555026

 

13.   Motrat Françeskane të Bamirësisë

Eprore: Motër Gelsomina Rossi

Adresa: Koman,

Cel. 069 2401326

 

14.             Motrat e Kongregatës Spirituelle Weggemeinschaft

Eprore: Motër Cristina Faber

Adresa: Dobraç

Cel. 069 2100282

 

15.             Motrat Kapuçine të Zojës së Papërlyer të Lurdit

Eprore: Motër Riccarda Alduino

Adresa: Obot,

Cel. 0682025726

 

16.Motrat Françeskane të Krishtit Mbret

Eprore: Motër Maria Celestia Penazzo

Adresa: Trush

Tel. 0266 21143

 

17.     Bijat e Dashurisë Hyjnore

Eprore: Motër Aneta Gjini

Adresa: Grudë e Re

Tel. 026220492

 

18.             Motrat Françeskane të Jezusit Fëmijë

Eprore: M. Pia Orietta Di Giacomo

Adresa: Bajzë

Tel. O269 20009

Cel. 00381 67533187

 

19.             Motrat Françeskane Misionare Të Suzës

Eprore: M. Anna Ferragonio

Adresa: Stare-Rrapshë

Cel: 00381 69489557

Cel: 069 3051843

 

20.             Shoqata Italo-Shqiptare “Projekti Shpresa”

Adresa: Lagja: “ 3 Heroj”,Rruga “Ndoc Mazi” 69

Shkodër

Tel+fax: 022245257

E-mail:progetto.speranza@gmail.com

 

21.             Opera della divina Provvidenza

“Madonnina del Grappa”

 “Missione Albania”Adresa: Rruga 13 Dhjetor

Shkodër

Tel+fax: 022 242684

Cel. (Sig. Fabrizio) 068 6021045

 

22.             Shoqata “Komuniteti Papa Gjon XXIII

Adresa:

“Fshati i Paqes -Tarabosh” Shkodër

Cel. 069 2086327

E-mail: cf.vincenzo@apg23.org

 

 

VI.                     ZONAT BARITORE

 

1.Zona Baritore “Shkodër-qytet”

2.Zona Baritore “Jug-Perëndim”

3. Zona Baritore “Veri-Lindje”

4. Zona Baritore “Jug-Lindje”

 

 

ZONA 1-SHKODËR-QYTET

Vikar i Zonës: Dom Gjovalin Suka

 

 

FAMULLITË DHE QENDRAT BARITORE

 

1.Katedralja e Shën Shtjefnit Protomartir-Famulli

Adresa: Sheshi Gjon Pali II, Shkodër

Telefax (022) 243557

Administrator Famullitar: Dom Gjovalin Suka

Zëvendës Adm. Famullitar: Dom Gert Gjoni

 

Shenjtërorja e Zojës së Këshillit të Mirë - Shkodër

 Përgjegjës Baritor: Dom Gjovalin Suka

Tel.Fax. (022) 243557

2. Kisha e Zojës Rruzare– Arra e Madhe –Famulli

Adresa: Lagjja Ndoc Mazi,

Rr. Zoja Rruzare, Shkodër

Tel.0222 42370

Famullitar: Atë Gjon Kalaj, O.F.M.068 3503334

 

4.Kisha eShën Françeskut - Gjuhadol

URDHRI I FRETËRVE MINORË

Bashkësia e Kuvendit Françeskan

Epror:Fra Aurel Gjekaj O.F.M.

Adresa: Lagjja Vasil Shanto,

Rr. Ndrè Mjeda Shkodër,

Tel.Fax: (022) 242725 / 243215

 

5.Kisha e Motrave Stigmatine

Eprore Delegate: Motër Chiara Pieri

 

Adresa:Rruga e Motrave Stigmatine

Tel. (022) 243815

 

6.Kisha e Shën Kollit

Përgjegjës Baritor: Dom Martin Thompson

 

7.      Qendra “Mbretëresha e Paqes” (tek Stacioni i Trenit)

 Përgjegjëse: Motër Carmina

 

8.      Qendra “ Bariu i Mirë” (Fermentin)

Eprore: Motër Mirella Moser

Cel. 0682555026

Tel. 0225-0383

 Përgjegjës Baritor: Dom Martin Thompson

Cel. 0693124739

 

9.Qendra “ Nënë Tereza” Dobraç:

Përgjegjës Baritor: Dom Francisco Juan Garcia Martinez

Cel. 0682311315

 

10.            SHIROKË:Kisha e Sh. Rrokut–- Famulli

Famullitar: Atë Giuseppe De Guglielmo F.D.P.

Ndihmës: Atë Rolando Reda F.D.P.

 

Adresa: Kisha e Shën Rrokut [K.P. 145]

Shirokë – Tel. Cel. 0682032026

 

Bashkësia: Motrat Stigmatine (Noviciat)

 Eprore: Motër Marieta Lushi

Cell. 068/2709759

 

11.           TARABOSH: Kisha e Shën Marisë Magdalena

Eprore: Motër Riccarda Alduino

Motrat Kapuçine të Zojës së Papërlyer të Lurdit

 

Adresa: Kuvendi i Kapuçinëve “Shën Maria Magdalenë”

 Lagjja Iliria - Ura e Bunës - Shkodër -

Cel. 0682025726

 

 12.TARABOSH:Fshati i Paqes

Përgjegjës SH.T. Mons. Angelo Massafra

Ndihmës: Don Gjovalin Suka

 

 

ZONA 2: JUG – PERËNDIM

Vikar i Zonës: Dom Rolando Reda, Orionin

 

 

1. Rranza tëBushatit: Kisha e Shën Rrokut - Famulli

 Administrator Famullitar: Dom Alessamdro Mayer

 

 Bashkësia: Motrat e Familjes së Shenjtë

 Eprore: Motër Clemens Chiavassa

 Tel. 0266 - 21033

 

 Krye Bushat: Kisha e Zemrës së Krishtit -

 Përgjegjës Baritor: Vëlla Ramon M.C.

 

 Bashkësia:Misionarët e Bamirësisë të Nënë Terezës

 Tel. (0266) 20013

 

2.                 BARBULLUSH: Kisha “Zoja e Ngritur në Qiell” –Famulli

dhe zonat baritore: Barbullush-Hotën

Famullitar: Dom Ernest Troshani

 

 Bashkësia: MotratOblate të Zemrës së Papërlyer të Marisë

Eprore: Motër Alessandrina Sconder

Tel. (0266) 20331, cell. 0692275039

 

 3. KUKËL: Kisha e Shën Shtjefnit

 Administrator Famullitar: Dom Nikë Ukgjini

Cel. 069 2095003

 

 4.TRUSH: Kisha “ ShnaPrendja” –- Famulli

dhe zonat baritore: Trush i Poshtëm -Malsorët e Mullirit

Famullitar: Dom Ernest Troshani

 

Bashkësia: Motrat Françeskane të Krishtit Mbret

 Trush - Eprore: Motër Maria Celestia Penazzo

 Tel. 0266/21143

 

5.                BERDICË: Kisha “Shën Illia” –- Famulli

dhe zonat baritore:Berdicë e Madhe - Tarragjat - Berdicë e Sipërme - Malihebaj

 Famullitar: Dom Michele Gentile S.D.B

 Cel. 068 2389226

 

6.OBLIKË - Famulli

 dhe Zonat Baritore:Obot i Vjetër - Obot i Ri - Muriqan

 Famullitar: Atë Giuseppe De Guglielmo F.D.P.

 

Bashkësia: MotratKapuçine të Zojës së Papërlyer të Lurdit në Obot

 Eprore: Motër Riccarda Alduino

 Cel. 068 2025726

 

 7. DAJÇ I BREGUT TË BUNËS: Famulli

Famullia “Të Ngjiturit e Krishtit në Qiell” + Famullia “Shën Mihilli” - Pentar

dhe zonat baritore: Suka- Samrish i Vjetër- Samrish i Ri- Shirq;

Famullitar: Dom Marian Gega

Cel. 069 3271749

 

Bashkësia: Motrat Stigmatine

Përgjegjëse: Motër Caterina Vurro

Tel. 026720069

 

8.VELIPOJË : “Shën Nikolla” - Famulli

dhe zonat baritore: Reç- Gomsiqe e Re - Mali Kolaj - Rrjollë

Administrator Famullitar: Dom Vlash Palaj

Tel. 0267 80011Fax. 0267 80012

Cel. 069 2027494

 

Bashkësia: Motrat Françeskane të Zojës së Engjëjve

Eprore: Motër Juditha Hejdel

Tel. 0267 80014Fax. 0267 80015

Cel. 069/2075432

 

9. BELTOJË : “Zoja Karmë” – Famulli

dhe zonat baritore: Ashtë- Kosmaç

Famullitar: Dom Silvio Braga

Cel. 068 2259901

 

Bashkësia: Motrat Punëtore të Ungjillit të Shenjtë

 Eprore: Motër Eva Casella

Tel. 0266 70144

 

 

 

ZONA 3:VERI – LINDJE

Vikar i Zonës: AtëArtan Seli SDS

 

1.GRUDË E RE - Famulli

dhe zonat baritore: Golem - Guci - Dukagjin i Ri- Shtoj i Vjetër - Shtoj i Ri

Etërit Viçencianë

Administrator Famullitar: Atë Giovanni Colombi

Tel. 0262 20322 – Cel. 0692025877

 

Bashkësia: Bijat e Dashurisë Hyjnore

Eprore: Motër Aneta Gjini Tel. 0262 20492;cell-069 2671912

 

 

2.HOT I RI - Famulli

Përgjegjës Baritor: Atë Luigi Cannato

Bashkësia: Motrat Françeskane të Zojës së Papërlyer[Noviciat]

Eprore: Motër Ljubomira Vuljaj

Tel. 0262-20203, Cel. 068 2243878

 

3.BARDHAJ: Bardhanjor- Bleran

Përgjegjës Baritor: Dom Giuseppe De Guglielmo F.D.P.

 

Bashkësia: Oblatet e Zojës së Pompeit

Eprore: Motër Eremita Gallicchio

Cel.0682269255

 

 4.GRUEMIRË - Famulli

dhe zonat baritore: Rrjollë - Boriç i Madh - Egç - Kullaj- Grudë Fushë - Hotnaj – Gril

Famullitar: Atë Antonio Bozza - Dehonian tel. 069 2166543

 

Bashkësia: Motrat Baziliane

Eprore: MotërPatrizia VisciglieCel. 068 2206032

 

5.BAJZE - FAMULLI

Famullitar dhe Guardian: Atë Fran Perlala OFM cel 068 2093703

 

 

Bashkësia:Motrat Franceskane të Jezusit Fëmijë

EproreM. Pia Orietta Di Giacomo

Cel. 00381 67533187

Tel. 0269 20009

 

6. KASTRAT – FAMULLI

Administrator Famullitar: Atë Hulio OFM

 

 7. TAMARA - SELCE – VUKEL – VERMOSH - FAMULLI

Famullitar: Atë Vladimir Mamala OFMCel. 0682093708

 

8. HOT – FAMULLI

Administrator famullitar: Dom Sharbel Bachour

Cel. 067 2194557

 

STARE(RRAPSHE)

Bashkësia: Motrat Franceskane Misionare të Suzës

Eprore: M. Anna Ferragonio

Cel. 00381 69489557

 

9. KOPLIK – FAMULLI

Famullitar: Atë Artan Seli SDS

Cel.068 3076478

 

10. SHKREL – BOGË - FAMULLI

Administrator Famullitar: Atë Tomasz Gơrny SDS

 

11. REÇ – LOHE – STERKUJ -

 Përgjegjes baritore: Atë Artan Seli SDS

 

12. SHLLAK – FAMULLI: Kisha “Shën Llezhdri” –

dhe zonat baritore: Log Gegaj - Benë - Kroni Madh- Vukaj - Uk Bibaj – Palaj

Administrator Famullitar: Dom Ardian Arra

 Cel. 069 2063207

 

13. SHALË-SHOSH

Administrator Famullitar: Don Gert Gjoni.

Cel.068 3400540

 

14. KIR – POG – PLAN

Përgjegjëse Baritore: M. Sandra Bartolotto

Motrat Françeskane të Krishtit Mbret -Shkodër

Tel. 022-44602

 

15. PREKALI

Përgjegjëse Baritor: M. Sandra Bartolotto

 

 

ZONA 4- JUG - LINDJE

Vikar i Zonës: Dom Nikolin Toma

 

1.GURI I ZI: Kisha “Zemra e Krishtit” - Famulli

 dhe zonat baritore: Gajtan- Rrenc - Kuç Kasape (Qendra: Gjon Pali II)

 Famullitar: Dom Raffaele Gagliardi

 Tel. 0264 60020, Cel. 0692186902;

Qela: Tel. 0264 60021

 

 Bashkësia: Motrat e Kraharorit të Shenjtë

 Përgjegjëse: Motër Miriam Nacucchi

 

2.                RRAGAMFamulli

dhe zonat baritore: Sheldi- Mazrrek – Shporr

Administrator Famullitar: Dom Dritan Ndoci

Cel. 068 2311315

 

1.               Bashkësia: Motrat e Shpëtimtarit Hyjnor [Rragam]

 Eprore: Motër Elvira De Ciantis

 Cel. 068 2549348

 Tel. 0264 60102

 

2.                                Bashkësia: Motrat e Shpëtimtarit Hyjnor[Sheldi -Noviciat]

 Eprore: Motër Terezina Jaku

Cel. 0682349967

 

3. JUBAN: Kisha “Shna Prendja” – Famulli

dhe zonat baritore: Ganjollë - Vukatanë -Spathar

 

Famullitar:Dom Michelangelo Braga

Tel. 0264 60210, Cel. 068 3022892

 

Bashkësia: Motrat Misionare të Shën Karlit Borome [Skalabriniane]

Eprore: Motër Assunta Zonta

Tel. 0264 60234, Cel. 069 2288778

 

 4. STAJKË: Kisha “Naltimi i Kryqit” - Famulli

 Administrator Famullitar: Dom Nikolin Toma

 Cel. 0692125333

 

 Bashkësia: Motrat Misionare të Shën Karlit Borome

 [Skalabriniane]

068 2384656

tel. 0264 60256

 

 5. KOMAN: Kisha “Shën Marku” - Famulli

 dhe zonat baritore: Dushman – Toplanë

 Administrator Famullitar: Dom Artur Jaku

 Tel. 0224 8818, Cel. 068 2288892

 

Bashkësia: Motrat Françeskane të Bamirësisë

Eprore: Motër Gelsomina Rossi

Cel. 0692401323

 

 

 

VII.INSTITUTI KATEKISTIK DIOQEZAN:

 

Drejtor: Dom Luigi Martucci S.D.B.

Adresa: Rruga Dom Bosko, 13

Shkodër,Tel. (022) 43353 - (022) 42118

 

 

VIII. GJYQI KISHTAR

(Me selinë në Shkodër)

 

Për çështjen e “Martirëve”

 

Imzot Angelo Massafra, OFM President

Dom Kemal Giovanni Kokona Gjykatës i Deleguar

Mons. Damian Kurti, Promovues i Drejtësisë

Motër Consiglia Cirillo, Notere e shtuar

Tel. 068/3160791

 

Postulatura:

Fra Gianni Califano O.F.M., Postulator

Fra Vincenzo Foca’O.F.M., zëvendës-postulator

Tel. 069/2487001

 

IX.                        GJYQI KISHTAR NDËRDIOQEZAN

 (Me selinë në Shkodër)

 

 (Në rinovim)

 

 Imzot Angelo Massafra OFM, President

 Dom Kemal Giovanni Kokona, Vikar/Gjyqtar

Imzot Gjergj Frendo, Giyqta

Dom Prekë Lazri, Giyqtar

Atë Flavio Cavallini, OFM, “Mbrojtës i lidhjes”

 Atë Lello Lanzilli SJ, Promovues i drejtësisë

Dom Gjergj Meta, Giyqtar

Atë Aurel Gjerkaj OFM, Giyqtar

Motër Ermira Ndoka, Notere - (Kongregata “Motrat e Vogla të Familjes së

Shenjtë- Balldre)

Motër Lindita Coku, Notere- (Kongregata”Bijat e Zellit Hyjnor” -Shkodër)Tel. 069/2032447

 

 

X.                          SEMINARI NDËRDIOQEZAN SHQIPTAR

Nënë e Këshillit të Mirë

Shkodër (Shqipëri)

 

VITI SHKOLLOR 2007-2008

 

Atë Armando Ceccarelli s.j. Rektor dhe Përgjegjës për formim në periudhën Propedeutike dhe në Seminarin e Lartë.

Dom Martin Thompson, Zevendësrektor dhe Edukator për Vitin VI

Dom Mark Shtjefni, Edukator për Seminarin e Lartë

Atë Mario Imperatori s.j. Direktor i Shkollës së Studimeve të Larta të Filosofisë dhe të Teologjisë, Profesor i Dogmatikës dhe Historisë së Kishës.

Atë Agostino Caletti s.j. Atë Shpirtëror, Profesor i Teologjisë Shpirtërore për Novicët dhe Postulantët.

Atë Luciano Fozzer s.j. Atë Shpirtëror i bashkësisë, Rrëfues në Seminar, në Katedrale dhe në Shenjtërorën e Nënës së Këshillit të Mirë.

 

INSTITUTI FILOZOFIKO-TEOLOGJIK

Viti shkollor 2009-2010

 

 

 

A. STUDENTË TË RREGULLT

 

1. SEMINARISTË

Fil. I 3 (2 Lezhë + 1 Shkodër)

Fil. II3 (1 Sapë + 1 Rrëshen + 1 Kosovë)

Teo. I6 (4 Lezhë + 1 Sapë + 1 Tiranë)

Teo. II4 (2 Lezhë + 1 Tiranë + 1 Mal i Zi)

 

 Gjithsej: 16 Seminaristë (8 Lezhë + 2 Rrëshen + 1 Shkodër + 2 Sapë + 1 Tiranë + 1 Kosovë + 1 Mal i Zi)

 

2. RREGULLTARË

Fil. I1 (vinçencian)

Teo. I2 (françeskanë)

Teo. II1 (françeskan)

Gjithsej: 5 Rregulltarë

 

3. RREGULLTARE

Fil I3 (1 Françeskane të F. Marerit + 1 Bijat e Dashurisë Hyjnore + 1 Kanosiane)

Teo. II1 (Salvatoriane)

Gjithsej: 4 Rregulltare

 

4. LAIKË

Teo. I5 (Tempulli i Zotit)

Gjithsej: 5 Laikë

 

 

 

B. STUDENTË DËGJUES

1. Propedeutiku4 (3 Kosovë + 1 Mal i Zi)

2. Rregulltare3 (1 Salvatoriane + 1 Stigmatine + 1 Motrat e Vogla të Familjes së Shenjtë)

3. Laik1

Gjithsej: 8 Dëgjues

 

 

TOTALI I PËRGJITHSHËM: 38 Studentë

 

 

 

 

 

Shkoder, 25/02/2010

 

Keto jane te dhenat e Gjyqi Kishtar

 

 

XI.                        GJYQI KISHTAR NDËRDIOQEZAN

 (Me selinë në Shkodër)

 

 

 Imzot Angelo Massafra OFM, Moderato

 Dom Kemal Giovanni Kokona, Vikar/Gjyqtar

Imzot Gjergj Frendo, Giyqtar

Dom Gjergj Meta, Giyqtar

Atë Aurel Gjerkaj OFM, Giyqtar

Atë Flavio Cavallini, OFM, “Mbrojtës i lidhjes”

 Atë Lello Lanzilli SJ, Promovues i drejtësisë

Motër Ermira Ndoka, Notere - (Kongregata “Motrat e Vogla të Familjes së

Shenjtë- Balldre)

Motër Lindita Coku, Notere- (Kongregata”Bijat e Zellit Hyjnor” -Shkodër)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

titujt kryesorë

 
> Kisha Katolike Shkoder 2008 <

webmaster